c

poniedziałek, 4 maja 2015

Dieta antycellulitowa w 7 dni






1 DZIEŃ

Śniadanie 

Twarożek z malinami i migdałami:
 • 1 opakowanie serka wiejskiego light (150 g)
 • 150 g malin (ok. 1 szklanki)
• 2 łyżki płatków owsianych (20 g)
• płaska łyżka zarodków pszennych (5 g)
 • 5 g płatków migdałowych lub 5 migdałów
 Serek mieszamy z płatkami owsianymi i otrębami, dorzucamy maliny i posypujemy kawałkami migdałów.

II śniadanie
 Kanapka z pastą rybną i warzywami:
1 kromka chrupkiego chleba żytniego (10 g)
 20 g wędzonej makreli
 mały kawałek cebulki (20 g) lub spora ilość sieka-nego szczypiorku
• ulubione przyprawy (ale w czasie stosowania tej diety ograniczamy dodatek soli kuchennej)
 • 2 ogórki kwaszone (100 g)
• mały pomidor (100 g)
 • liść sałaty
Makrelę rozgniatamy widelcem, dodajemy drobno pokrojoną cebulkę lub szczypiorek i doprawiamy do smaku. Pastą smarujemy chleb, a na wierzchu układa-my plastry ogórków. Zjadamy z dodatkiem pomidora.

Obiad
 Sałatka z trzech rodzajów fasolki:
• 100 g żółtej fasolki szparagowej
 • 100 g zielonej fasolki szparagowej
 • 4 łyżki czerwonej fasolki z puszki (100 g)
• mały pomidor (100 g)
• 1/3 małej papryki (50 g)
• 2 cienkie plasterki sera feta light (40 g)
• 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek (3 g)
• ulubione zioła i przyprawy
 • szklanka soku pomidorowego (250 g)
Żółtą i zieloną fasolkę kroimy na kawałki, gotuje-my na parze lub w małej ilości wody i odstawiamy do przestudzenia. Pomidora i paprykę kroimy w kostkę. Przygotowane składniki mieszamy z odsączoną z zalewy fasolką czerwoną, dodajemy oliwę i doprawiamy do smaku. Przed podaniem sałatkę posypuje-my pokruszoną fetą.

Podwieczorek
 • 50 g suszonych moreli

Kolacja
 Cielęcina pieczona z ziołami:
 • 100 g chudej cielęciny, ulubione przyprawy (świeże/suszone zioła)
 • 200 g kalafiora
 • 2 małe pomidory (200 g)
 Cielęcinę posypujemy przyprawami, zawijamy w folię i pieczemy w temp. ok. 180-200 st. C. Kalafiora dzielimy na małe różyczki i gotujemy na parze lub w małej ilości wody. Danie podajemy z kawałkami pomidora.

2 DZIEŃ

Śniadanie
 Orzechowy przysmak z jogurtem i owocami:
 • małe opakowanie chudego jogurtu naturalnego (150 g)
 • 1/2 dużej pomarańczy (150 g, waga owocu bez skórki)
• średnie kiwi (80 g) • łyżka naturalnego musu (10 g)
 • 12 g orzechów włoskich (3 sztuki bez łupinek)
 Owoce kroimy na małe kawałki, dodajemy musli i mieszamy z jogurtem. Przysmak posypujemy posie-kanymi orzechami.

II śniadanie 
Kanapka z pieczonym kurczakiem i papryką:
 • 1 kromka chrupkiego chleba żytniego (10 g)
 • 1-2 plasterki pieczonej piersi z kurczaka (30 g)
 • 1/2 średniej papryki (100 g)
• liść sałaty

Obiad
 Sola z pieca z kaszą jaglaną i dodatkiem kolorowej sałaty:
 • 150 g fileta z soli
 • kilka liści dowolnego rodzaju sałaty, np. tradycyjna, lodowa, dębolistna, może być także rukola lub świeże liście szpinaku
 • średni pomidor (150 g)
 • kawałek zielonego ogórka (100 g)
 • 5-7 dużych rzodkiewek (70 g)
• 1/2 małej cebuli (25 g)
• 1/2 małego opakowania chudego jogurtu naturalnego (75 g)
 • 25 g kaszy jaglanej (waga suchej kaszy przed gotowaniem)
• sok z cytryny, zielenina, ulubione przyprawy i zioła

Rybę skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy w chłodne miejsce na kilkanaście minut. Następnie posypujemy przyprawami, zawijamy w folię i piecze-my ok. 25 minut w temp. 180 st. Sałatę rwiemy na mniejsze listki, dodajemy pokrojone na małe kawałki pozostałe warzywa, jogurt oraz zieleninę i doprawia-my. Podajemy z ugotowaną kaszą jaglaną.

Podwieczorek
 Truskawki pod pierzynką z jogurtu:
 • 300 g truskawek
 • 1/3 małego opakowania jogurtu naturalnego (50 g)

Kolacja
 Jajko z warzywami i dipem koperkowym:
 • 1 całe jajko
 • 1-2 łodygi selera naciowego (100 g)
• średnia marchewka (100 g)
 • 1/2 małej papryki (70 g)
 • 1/2 małego opakowania jogurtu naturalnego (75 g)
• dużo świeżego koperku, sól, pieprz i inne ulubione przyprawy

Jajko przygotowujemy w dowolny sposób, np. smaży-my na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu albo gotujemy na twardo lub na miękko. Warzywa kroimy na małe kawałki i układamy na półmisku. Jogurt mieszamy z koperkiem i ewentualnie innymi przyprawa-mi i podajemy w osobnym małym pojemniczku jako dip do warzyw.

3 DZIEŃ

Śniadanie
 Shake bananowo-malinowy z dodatkiem musli:
 • małe opakowanie chudego jogurtu naturalnego (150 g)
 • 1/2 małego banana (60 g, waga bez skórki)
 • 2/3 szklanki malin (100 g)
• 2 łyżki naturalnego musli lub płatków owsianych (20 g)
 • 2 łyżki zarodków pszennych (12 g)
• sok z cytryny
Jogurt miksujemy z kawałkami banana, malinami i odrobiną soku z cytryny. Dorzucamy musli i zarodki pszenne.

II śniadanie
 Kanapka z twarogiem i szczypiorkiem:
• 1 kromka chleba chrupkiego żytniego (10 g)
• 50 g chudego twarogu
• 1 łyżka jogurtu naturalnego (15-20 g)
 • dowolnie duża ilość szczypiorku
Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt i siekany szczypiorek, doprawiamy do smaku i kładziemy na kromce chrupkiego pieczywa.

Obiad
 Kurczak z patelni z sałatką ze świeżych warzyw i winogron:
 • 130 g fileta z piersi kurczaka (waga surowego mięsa)
 • dowolnie duża ilość sałaty, np. lodowej
• 1/3 małej papryki (50 g)
• 100 g winogron
• 15 g orzechów włoskich (8 połówek) ocet balsamiczny, ulubione przyprawy i zioła

Kurczaka posypujemy przyprawami i grillujemy bez dodatku tłuszczu. Sałatę rwiemy na mniejsze listki, dodajemy pokrojoną w grubszą kostkę paprykę, prze-krojone na połówki winogrona oraz posiekane orzechy. Całość skrapiamy małą ilością octu balsamiczne-go, mieszamy i doprawiamy do smaku.

Podwieczorek
• mały grejpfrut czerwony (300 g, waga owocu bez skórki)

Kolacja
 Sałatka ze świeżym szpinakiem i wędzonym łososiem:
 • mały pęczek świeżego szpinaku (dowolnie duża ilość)
• 50 g wędzonego łososia • kilka pomidorków koktajlowych (120 g)
 • łyżeczka oliwy z oliwek (5 g)
• sok z cytryny, odrobina ostrej musztardy, ulubione przyprawy i zioła
Szpinak dzielimy na mniejsze listki, dodajemy pokrojonego w kostkę łososia oraz przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Przygotowane składniki mieszamy ze sobą, dodajemy sok z cytryny z odrobiną musztardy i przyprawami.


4 DZIEŃ

Śniadanie
 Napój sojowy ze świeżymi truskawkami:
 • szklanka napoju sojowego z wapniem (250 g)
 • 200 g truskawek
 • 1 łyżka płatków owsianych (10 g)
• łyżka łuskanych pestek słonecznika (15 g)

Napój sojowy miksujemy z truskawkami, dodajemy płatki i nasiona słonecznika.

II śniadanie
Serek wiejski z rzodkiewką:
• 1 opakowanie serka wiejskiego light (150 g)
 • 5-6 rzodkiewek (60 g)

Obiad
 Dietetyczne steki wołowe podane z kaszą gryczaną oraz surówką z białej kapusty i marchwi:
 120 g polędwicy wołowej (waga surowego mięsa)
 szklanka poszatkowanej białej kapusty (150 g)
• średnia marchewka (100 g)
• 1/2 małej cebuli (25 g)
• łyżeczka oliwy z oliwek (5 g)
 • świeżo mielony pieprz oraz inne przyprawy i zioła, natka pietruszki
• 20 g kaszy gryczanej (waga suchej kaszy przed gotowaniem)
 Wołowinę rozbijamy pięścią lub delikatnie tłuczkiem, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i grillujemy lub obsmażamy na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Kapustę siekamy drobno, dodajemy startą marchewkę, posiekaną cebulkę, oliwę i doprawiamy do smaku. Danie podajemy z ugotowaną kaszą wy-mieszaną z posiekaną natką pietruszki.

Podwieczorek

 • 200 g miąższu melona (waga owocu bez skórki)

Kolacja
 Sałatka z burakiem i awokado w sosie miodowo-musztardowym:
 • 170 g czerwonych buraków
 • 50 g awokado (1/3 sztuki, waga po obraniu, bez pestki) •
 Sos: 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek (3 g) + 1/2 łyżeczki musztardy z Dijon (3-5 g) + mała płaska łyżeczka płynnego miodu (5 g) + 1-1,5 łyżeczki soku z cytryny + można dodać upieczony ząbek czosnku (jest znacznie łagodniejszy niż surowy) + sól, pieprz, tymianek Buraki pieczemy w folii lub gotujemy na parze i dopiero po ugotowaniu/upieczeniu obieramy ze skórki i kroimy w kostkę (ok. 2 cm). Pokrojone buraki polewamy sosem (wszystkie składniki sosu bardzo dokładnie mieszamy ze sobą w oddzielnym naczyniu, np. w małej filiżance). Na wierzchu układamy awokado pokrojone w paski. Nie mieszamy.


5 DZIEŃ

Śniadanie
Jogurt z kawałkami gruszki i suszonej żura-winy:
• małe opakowanie jogurtu naturalnego (150 g)
• 1 mała gruszka (150 g)
• 1-2 łyżki suszonej żurawiny (20 g)
 • 1 łyżka siemienia lnianego (15 g) Jogurt mieszamy z kawałkami gruszki, żurawiną i posypujemy nasionami lnu.

II śniadanie
 • 20 g orzechów laskowych lub włoskich

Obiad 
Sałatka z krewetkami i tuńczykiem:
• 1/4 woreczka ryżu brązowego (25 g, waga suche-go ryżu przed gotowaniem)
• 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym (65 g)
• 50 g krewetek odsączonych z zalewy
 • 100 g brokułów
• 1/2 średniej papryki (100 g)
• 1 ogórek kwaszony (50 g)
• 1 łyżeczka oliwy z oliwek (5 g)
• sok z cytryny, ulubione przyprawy i zioła Ugotowany i ostudzony ryż mieszamy z kawałkami tuńczyka, krewetkami, ugotowanymi i podzielony-mi na małe różyczki brokułami, pokrojoną papryką i kwaszonym ogórkiem. Skrapiamy oliwą i doprawia-my do smaku.

Podwieczorek
 • 200 g moreli lub brzoskwiń

Kolacja
Dorsz pieczony z dodatkiem sałatki z pomidorów i cukinii:
 • 150 g fileta z dorsza (waga surowej ryby)
 duży pomidor (200 g)
• 1/2 małej cukinii (150 g)
• 1/3 małego opakowania jogurtu naturalnego (50 g)
• sok z cytryny, czosnek, koperek, ulubione przyprawy i zioła Rybę skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy w chłodne miejsce na kilkanaście minut. Cukinię i obranego ze skórki pomidora kroimy w grubą kostkę. Pokrojone warzywa układamy na dnie żaroodpornego naczynia, posypujemy obficie przyprawami, dodajemy kilka łyżek wody, na górze kładziemy filet z dorsza i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Do dania podajemy sos z jogurtu naturalnego wymieszanego z czosnkiem i koperkiem.

6 DZIEŃ

Śniadanie
Jogurt z owocami leśnymi:
• małe opakowanie jogurtu naturalnego (150 g)
 • 20 g siemienia lnianego
• 150 g jagód
• 100 g malin

Jogurt mieszamy z owocami i siemieniem lnianym.

II śniadanie 

Kanapka z jajkiem i kiełkami:
 • 1 kromka chrupkiego pieczywa żytniego (10 g)
 • jajko ugotowane na twardo lub na miękko
 • mała garść kiełków słonecznika

Obiad
Pstrąg pieczony z surówkę z marchewki i jabłka:
 • 150 g fileta z pstrąga (waga surowej ryby bez skóry)
• 2 średnie marchewki (200 g)
• 100 g jabłka (1/2 średniej sztuki)
• łyżeczka oliwy z oliwek (5 g)
• sok z cytryny, ulubione zioła i przyprawy Pstrąga skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy w chłodne miejsce na kilkanaście minut. Następnie posypujemy przyprawami, zawijamy w folię i piecze-my w temp. ok. 180 st. C. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce, dodajemy oliwę i doprawiamy do smaku.

Podwieczorek

 • 1 średnia pomarańcza (150 g, waga po obraniu ze skórki)

Kolacja 
Kasza gryczana z pieczarkami i fasolką szparagową:
 • 35 g kaszy gryczanej (waga suchej kaszy, 1/3 woreczka)
• 150 g pieczarek
• 120 g zielonej fasolki szparagowej
• 1 łyżeczka oliwy z oliwek (5 g)
• natka pietruszki w dowolnej ilości Kaszę gryczaną i fasolkę szparagową gotujemy w dwóch oddzielnych garnkach. W tym samym czasie pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżeczce oliwy z dodatkiem ząbka czosnku i odrobiną przy-praw. Do podsmażonych pieczarek dodajemy ugotowaną kaszę i ugotowaną fasolkę. Mieszamy i doprawiamy do smaku.


7 DZIEŃ

Śniadanie
 Serek wiejski z pestkami dyni, kiełkami i papryką:
 • 1 opakowanie serka ziarnistego light (150 g)
• 10 g pestek dyni (łyżka)
• garść kiełków słonecznika
• 1/3 małej papryki (70 g) Serek mieszamy z kiełkami i posypujemy pokrojoną w kwadraty papryką.

II śniadanie
 Koktajl z pomarańczy i natki pietruszki:
• 1 średniej wielkości pomarańcza (200 g, waga owocu po obraniu)
• pół pęczka natki pietruszki (lub nawet więcej, bez limitu ilości)
• trochę wody do rozcieńczenia napoju, ewentualnie kostki lodu

Pomarańczę, natkę pietruszki i odrobinę wody miksujemy blenderem na dość gęsty koktajl o jednolitej konsystencji.

Obiad 
sałatka z mozzarellą i suszonymi pomidorami
• miks sałat - dowolnie dużo liści dowolnego rodzaju sałat, może być też rukola lub świeże liście szpinaku
 • 1 średni pomidor lub pomidorki koktajlowe (100 g)
• 1/2 kulki sera mozzarella (60 g)
• 25 g suszonych pomidorów odsączonych dokładnie z oleju
• sos: 1 łyżeczka oliwy z oliwek (5 g) + ocet balsamiczny + ulubione zioła, np. bazylia, można do-dać trochę czosnku i inne przyprawy Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki, dodajemy przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe lub pokrojony w kostkę pomidor, pokrojone drobno suszone pomidory, a na wierzchu układamy pokrojoną mozzarellę. Całość polewamy sosem.

Podwieczorek
 • 200 g świeżego ananasa (waga obranego owocu)

Kolacja
 Indyk podany z surówką z kapusty pekińskiej i suszonych śliwek:
 • 120 g fileta z piersi indyka (waga surowego mięsa)
• 3-4 liście kapusty pekińskiej (120 g)
• 20 g suszonych śliwek (ok. 3 sztuk)
• łyżeczka pestek dyni (5 g)
• 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek (3 g)
 • sok z cytryny, ocet balsamiczny, zielenina, ulubione przyprawy
Filet z indyka rozbijamy tłuczkiem i obsmażamy na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Kapustę siekamy drobno, dodajemy kawałki śliwek, pestki, oliwę i doprawiamy do smaku.




znajdz lepsza cene tego produktu

piątek, 17 kwietnia 2015

Acai Berry 900

http://www.croc.link/4Aw


Acai Berry 900 to preparat ułatwiający zrzucenie wagi, oczyszczający organizm z toksyn oraz dodający skórze zdrowego i młodego wyglądu. Jego udowodnione działanie to znaczące spowolnienie procesów starzenia się oraz wzmocnienie odporności. Acai Berry 900 nie tylko zapewnia skuteczne odchudzanie, ale także poprawia koncentrację oraz reguluje poziom cholesterolu. Ułatwia zasypianie, wspiera układ krążenia, poprawia sprawność seksualną i układ odpornościowy. Wszystkie peraparaty na bazie jagody acai poprawiają również jakość widzenia.Dawkowanie:Do stosowania jako suplement diety. Dwie kapsułki dziennie, po posiłku z wodą lub zgodnie z zaleceniami lekarza.Składniki na dwie kapsułki:Acai Fruit (Euterpe oleraceae) 4:1 extract 700 mgGreen Tea Leaf (Camellia sinensis) extract 40% Epigallocatechin gallate (EGCG) 100 mgInne składniki:Microcrystalline CelluloseGelatin Capsule (gelatin and water)Magnesium StearateSilicon Dioxide